Köszöntünk a Miskolci Jegyvizsgálók Honlapján!

Híreink !2014.09.08

Van ahol már űrjegy sincs?

Nem kis bosszúságára a kollégáknak, az elhúzodó "Jé" projekt miatt szinte mindenütt kifogyxóban van a jegyalaptekercs. Ez főleg azért nehezíti meg a munkát, mert az elmúlt időben több olyan vonal van, ahol gyakorlatilag sehol nincs jegykiadás. Győrben viszont már űrjegy is alig van. Ez derül ki a VSZ Csépke András igazgatónak küldött leveléből...
LINK: levél
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.09.08 06:04:16 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.09.08

Fizetés: szerdán

A legutóbbi bérjegyzék melletti tájékoztató szerint, a szeptemberi bérkifizetés napja előre láthatólag szeptember 10-e lesz.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.09.08 05:58:11 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.09.08

Magyar-orosz tárgyalás a vasúti fejlesztésekről

Magyar-orosz vasúti fejlesztésekről folytatott kétoldalú megbeszélést a MÁV elnök-vezérigazgatója és az oroszországi vasutak elnöke Jekatyerinburgban - közölte a MÁV pénteken az MTI-vel.

A közlemény szerint Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Vlagyimir Jakunyin, az oroszországi vasutak elnöke egyetértett abban, hogy a politikai helyzettől függetlenül közös érdek a vasút fejlesztése és a minél nagyobb áru- és személyforgalom vasútra terelése. A tárgyaláson szó volt arról is, az oroszok a berlini InnoTrans kiállításon megtekintik a MÁV-START által fejlesztett IC+ személykocsikat, az oroszországi vasutak ugyanis, a növekvő forgalomra számítva, vasúti kocsik beszerzését tervezi hosszú távú stratégiájában.A megbeszélésen szóba került a záhonyi logisztikai szolgáltatások bővítése és a Transzszibériai Szállítások Koordinációs Tanácsának (TSZKT) az európai vasúti árufuvarozási korridorok tanácsadó testületeivel való kapcsolatfelvétele. A MÁV elnök-vezérigazgatója kiemelte: Magyarország Ázsia és az Európai Unió közötti egyik összekötő kapocsként eddig is aktív szerepet vállalt az uniós árufuvarozási korridorok létrehozásában. (MTI)
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.09.08 05:57:01 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.09.07

Megszűnt kedvezmény - sokan nem értik

A MÁV-Start megszüntette a 2. kocsiosztályra szóló Start Klub kártyák esetében a díjmentes első osztályon való utazást. Igaz, erről a Start honlapján nem sok mindent lehet olvasni, ráadásul a kiadott rendelkezést sokan ugyan értették, hogy a kedvezmény visszavonása csak egy napra , szeptember elsejére szól, mivel a kedvezmény megszünését bejentő rendelkezés hatályát vesztette másodikán. Több kolléga is nehezményezi, hogy miért nem egyértelműen, röviden közlik a változásokat, miért kell több oldalas jogi nyelvezetet használni a belső tájékozatáshoz.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.09.07 15:05:28 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.09.07

Hernyók Miskolcon - forrás: IHO

Na nem az állatvilágból...


"Az első félhernyó már dolgozik Kazincbarcika felé.

Szeptember elsején indult útnak az első Hernyó Istvántelekről Miskolcra, igaz betétkocsik nélkül. A motorkocsiból és vezérlőből álló egység másnap már munkába is állt a 92-es vonalon.

A régi tervek szerint a Miskolc-környéki 1-2 kocsis szilis ingákat váltanák a váci oldalból az új Flirtök érkezésével felszabaduló Hernyók. A karbantartóbázis már készen van Miskolcon, már csak a kék Flirtök forgalomba állítására kell várni. Ez sajnos eléggé elhúzódik, jelenleg is mindennaposak a futópróbák a győri fővonalon az új gépekkel.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.09.07 14:58:56 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.09.07

Százmillióktól esik el a vasúttársaság

Egyes vasútvonalakon szinte már menetrendszerűen tíz perceket késnek a vonatok. Részben a késések miatt tavaly 190 ezer jegyet váltottak vissza, ami 270 millió forint bevételkiesést okozott a vasútnak. Egyelőre nem tudni, ki a felelős.

A Budapest–Székesfehérvár vonalszakaszon a forgalomszabályozó próbaüzem még tart, de az elmúlt hetekben már nem fordult elő olyan probléma, ami miatt késtek volna a vonatok. A Budapest–Püspökladány szakaszon az elmúlt hetekben valóban többször is előfordult késés, melynek egyik oka a Szolnok–Szajol szakaszon végzett felújítás lehet. Ezek a munkálatok október közepétől nem okoznak késéseket – ígérte a MÁV Zrt. és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

Az említett szakaszokon az esetek egy részében feltehetően a biztosítóberendezések nem megfelelő működése és az üzemeltetés hiányosságai okozták a késéseket – írja a portál.

Arra a kérdésre, hogy az egyes esetekben kit terhel a felelősség, az érintettek azt válaszolták: ezt csak hosszabb vizsgálat derítheti ki.

A kifogásolható szolgáltatások miatti utazáslemondások hátterében nem kizárólag a késések állhatnak – mondták a vasúttársaságnál. Tavaly a MÁV-Start által közlekedtetett belföldi vonatokra szóló 56,7 millió jegy közül összesen 179 979 darabot váltottak vissza az utasok pénztárban, 9896-ot az ügyfélszolgálaton keresztül, az internetes lemondás, visszaváltás aránya pedig 1,5 százalék volt.
A visszatérítések bruttó összege 2013-ban a pénztárban visszaváltott jegyek esetében 219 millió forint, az ügyfélszolgálaton keresztül visszaváltott jegyeknél csaknem 23 millió forint, az interneten vásárolt és visszatérített jegyek esetében 34 millió, összesen tehát 276 millió forint bevételtől esett el a vasúttársaság – tájékoztatta a Napi Gazdaságot a MÁV.

Az árufuvarozók nem kértek kártérítést
A társaság hozzátette: az árufuvarozást végző vasúti társaságok – az említett vonalakon történő felújításokkal összefüggésben elrendelt vágányzárak idején – nem nyújtottak be kártérítési igényt, azonban a jogszabályok szerint erre a káresemény bekövetkezésétől számított három éven belül lehetőségük van.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.09.07 14:54:22 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.07.24

A MÁV szerint bejönnek az utasoknak az étkezőkocsik

A MÁV-Start Zrt. által másfél hónapja üzemeltetett nemzetközi étkezőkocsi-szolgáltatás bevétele és forgalma átlagosan 15-17 százalékkal emelkedett az indulás óta - közölte a vállalat az MTI érdeklődésére.

A MÁV-Start tájékoztatása szerint a bevételek nagy része a németországi járatokon realizálódik, a romániai útvonalakon pedig a korábbiakhoz képest a bevétel és a szolgáltatást igénybe vevők száma szintén megkétszereződött.

A nemzetközi forgalomban közlekedő étkezőkocsik kínálatával és a kiszolgálás minőségével kapcsolatban az eltelt másfél hónap alatt számos dicsérő, elismerő visszajelzés érkezett a vállalat ügyfélszolgálatára - számolt be a vasúti társaság.

A MÁV-Start július 1-jétől kísérleti jelleggel a Balaton északi és déli partján is olyan vonatokat indított, amelyeken van utasellátó szolgáltatás. A vállalat eddigi tapasztalatai alapján ezeken a járatokon egyelőre a kávé- és az üdítőital-fogyasztás jellemző.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.07.24 17:36:49 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.07.24

„Fiatalkori sajátosság”: vonaton rabolták ki a lányt

A Karcagi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított egy hajdúböszörményi asszony bejelentése alapján ismeretlen tettesek ellen, akik 2014. július 20-án, a Záhony és Szolnok közötti szakaszon közlekedő vasúti szerelvényen egyedül utazó gyermekét kirabolták.

nyomozás adatai szerint a vonat fülkéjében utazó 19 éves sértettet két fiatal megfenyegette, hogy a nála lévő készpénzt részükre adja át. Miután a fiatal átadta a nála lévő készpénzt, a rablók távoztak, majd rövid időn belül újra visszatértek a vonat fülkéjébe, ahol a sértett pénztárcájából erőszakkal újabb összeget vettek ki.

A bejelentést követően a rendőrök megkezdték az adatgyűjtést, és az ismeretlen elkövetők felkutatását. A nyomozók egy órán belül azonosították, majd elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két 17 éves kisújszállási fiatalt. A két gyanúsítottat a járőrök az egyik kisújszállási gyermekotthonból előállították a Karcagi Rendőrkapitányságra, ahol 2014. július 21-én rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták őket, majd kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

A hajdúböszörményi fiataltól elvett készpénzt (közel 40 000 forint) majdnem hiánytalanul megtalálták.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.07.24 17:09:36 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.07.24

Biztber hiba a 80-as vonalon

Mávinform: helyreáll a közlekedés a Budapest-Miskolc vonalon
Budapest, 2014. július 24., csütörtök (MTI) – Fokozatosan helyreáll a menetrendszerű közlekedés a Budapest-Miskolc vasútvonalon, ahol csütörtök reggel egy biztosítóberendezés hibája miatt késtek a szerelvények – tájékoztatta a Mávinform sajtóügyeletese az MTI-t.

avalecz Imre közölte, hogy a szakemberek megjavították péceli állomás biztosítóberendezését, ezért a vonatoknak már nem kell lelassítaniuk a szakaszon.

A hiba elhárításáig 20-30 percet késtek a szerelvények – emlékeztetett.

- MTI -
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.07.24 17:08:06 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.07.09

Pillanatkép az Európai Unió vasútjairól – 2. rész

Az alapokkal kezdve: az Unió tagállamaiban a vasúti személyszállítás részesdése az utaskilométerben kifejezett teljes személyforgalomból (azaz a „modal split” vasútra eső része) 2011-ben 6,2% volt. Bár a jelentésben szereplő 5-ös grafikon komoly változásokat enged sejtetni az 1995-2011 közötti időszakban, ne dőljünk az egytizedes osztású y tengelynek! A vasút részaránya a személyforgalomban az elmúlt közel két évtizedben lényegében stagnál, 5,8 és 6,5% között szórva. A síneken túl komoly mozgások is vannak: a buszközlekedés részaránya a kérdéses időszakban 9,3%-ról 7,8%-ra csökkent, míg a légiközlekedés 6,5-ről 8,8%-ra jött fel. A rossz hír az, hogy mindeközben az egyéni személygépkocsis közlekedés részaránya végig 73-74% körül alakult. Piac tehát lenne, de a jelek szerint a közösségi közlekedés részarányán egy kőolajár-robbanásnál semmi sem tud hatékonyabban javítani.

Teljes cikk a linken
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.07.09 09:08:16 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.07.04

Pillanatkép az Európai Unió vasútjairól

Az Európai Bizottság június közepén tette közzé a vasúti szektor helyzetét elemző periodikus jelentését, mely magyarul is elérhető. Néhány, elsősorban a személyszállítást érintő megállapítás az elmúlt héten már keringett a hazai sajtóban, ezért mi a részletesebb, mélyebb összefüggéseket is feltáró elemzésre vállalkoztunk. Két részes cikkünk első részében az európai vasúti piac általános pályahálózati jellemzőit, valamint az áruszállítás helyzetét vesszük górcső alá, a folytatásban pedig a személyszállítás következik majd.

Az Európai Bizottság június 13-án tette közzé negyedik periodikus jelentését a vasúti piac helyzetéről. Ezen jelentés elkészítését és annak tartalmát az Unió 2012/34/EU számon két évvel ezelőtt elfogadott utasítása határozza meg. A fenti irányelv a korábbi vasúti témájú jelentésekhez képest lényegesen szélesebb körű elemzést ír elő – a vizsgálandó paraméterek a hálózati jellemzőktől (a pályahálózat kapacitása, elérhetősége, nyitottsága) egészen a személyszállítás minőségéig (késések, járatsűrűség, utaselégedettség) terjednek. Az Európai Unió vasútpolitikai irányának megfelelően a jelentésben hangsúlyos elem a hálózati hozzáférés, végső soron pedig a vasúti piac nyitottságának vizsgálata. A jelentésben vizsgált periódus 2010-2012, ám számos statisztika tágabb időtávot (például 1995-2012) fog át, vagy éppen „pontszerű”, 2011-es. Elemzésünkben alapvetően az európai szintű trendekkel foglalkozunk, ám természetesen a hazai vonatkozásokat is kiemeljük.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.07.04 14:06:58 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.07.04

Csak az utasok harmada vesz teljes árú jegyet a vasúton

Továbbra is csak az utasok töredéke vásárol teljes árú menetjegyet. A korábbi kormányok próbáltak ezen változtatni, de nem sok sikerrel.

A jelenlegi kabinet nem tervezi a kedvezményrendszer átalakítását – írja pénteki cikkében a Napi Gazdaság. A közösségi közlekedés átalakítása során a kormányzat mindvégig megóvta a szociálisan rászoruló csoportok utazási kedvezményeit. A szakminisztérium a továbbiakban is a költséghatékonyság növelésével és versenyképes tarifarendszer kialakításával kívánja biztosítani az utazási kedvezmények fedezetét — közölte a Napi Gazdasággal a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

A tárca tájékoztatása szerint jelenleg 44 szociálpolitikai kedvezmény van érvényben, amelyek belföldi forgalomban, helyközi autóbuszon, HÉV-en, elővárosi autóbuszon, kompon és réven, vasúton a második kocsiosztályon vehetők igénybe. A tavalyi vasúti adatok szerint az összes belföldi utas mintegy hetven százaléka valamilyen (szociálpolitikai, üzletpolitikai) kedvezménnyel vagy díjmentesen utazott. A kedvezménnyel utazóktól beszedett menetdíj az összes belföldi menetdíj mintegy negyven százalékát teszi ki.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.07.04 14:02:43 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.07.04

Újra a Zsuzsival ünnepelhetnek hétvégén a családok

Debrecen – Ismét jó hangulatú időtöltést kínál a hármashegyaljai kirándulás. Koncertek, bemutatók és a kisvasút várja a gyerekeket és szüleiket.
Ismét élményben gazdag családi napot rendeznek Hármashegyalján, s ezúttal a kisvasúttal utazhatnak azok, akik az autózás helyett egy igazán hangulatos kiránduláson akarnak részt venni. A Zsuzsi erdei vasút a város egyik nevezetességének is nyugodtan nevezhető, hiszen már 130 éves. Kellemes környezetben utazhatnak a családok, az erdő hűsítő lombjai között halad majd a vonat, útközben pedig az utasok a Dancing Boots Country Linedance Club műsorát is élvezhetik.

A leszállás után a kiépített színpadon színesebbnél színesebb programok várják a családokat. Fellép a Victoria együttes, a Dolce Dance, valamint ráadást ad a vonaton már megismert Dancing Boots Country Linedance Club.
Lesz zumba bemutató, cukorka eső, csillagászati előadás, arcfestés lufi bohóccal, rajzverseny és megválasztják a legfittebb családot.

A szervezők 11 órától várják az érdeklődőket a Hármashegyalján.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.07.04 13:59:12 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.06.27

ÉÉÉÉÉÉÉÉSSSS megkapjuk !!!

Amint ígérték , megkapjuk a beígért hatalmas béremelésecskécskécskét, ami talán 1 hambira is elég lesz a mi bérmennyiségünkhöz számítva. De legyünk vidámak kapunk !!! Sok boldogságot mindenkinek amig el sikerül költeni.
Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.06.27 16:40:14 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSA

2014.06.27

NKH: Egyetlenegy eldöntendő kérdésre sem sikerült válaszolni

Mi garantálja, hogy amíg a jegyvizsgáló a vonat egyik oldalát ellenőrzi, nem nyitja-e ki valaki például a másik oldalon az ajtót? Ez az egyik alapkérdés, amire ismét semmitmondó választ kaptunk az NKH-tól. Nagyon úgy fest, hogy a Nemzeti Közlekedési Hatóság nem kíván állást foglalni a VDSzSz Szolidaritás által szorgalmazott ajtózárási-mizéria ügyében. Nagy kár, mert ilyen esetekben mindig felvetődik a jegyvizsgálók büntetőjogi felelőssége...

Facebook TwitThis IWIW Google Digg del.icio.us MySpace
Dátum: 2014.06.27 10:56:15 - HOZZÁSZÓLÁSOK: 0 db - HOZZÁSZÓLÁS ÍRÁSAvissza a címoldalra
E-mail:
Jelszó:
 Regisztráció
Elfelejtett jelszó
 
 
 
 
Név:
E-mail:
 
 


msjvk.lapunk.hu címoldaláraLap tetejéreOldaltérképHirdess oldalainkon!
ingyen honlap
Powered by lapunk.hu - Legyen neked is egy ilyen oldalad ingyen!